خراباتیان ///خرابات آنجاست که عاشق ، طاق و رواق خود پرستی را خراب می کند و خانه اش در نور خدا غرق می شود .  حسین الهی قمشه ای

خراباتیان ///خرابات آنجاست که عاشق ، طاق و رواق خود پرستی را خراب می کند و خانه اش در نور خدا غرق می شود . حسین الهی قمشه ای

این صفحه با اجازه و عنایت حضرت حق , به انتشار مطالب ادبی , عرفانی و تاریخی ایرانی اسلامی می پردازد و کپی برداری ازهمه مطالب آن برای عموم آزاد است
خراباتیان ///خرابات آنجاست که عاشق ، طاق و رواق خود پرستی را خراب می کند و خانه اش در نور خدا غرق می شود .  حسین الهی قمشه ای

خراباتیان ///خرابات آنجاست که عاشق ، طاق و رواق خود پرستی را خراب می کند و خانه اش در نور خدا غرق می شود . حسین الهی قمشه ای

این صفحه با اجازه و عنایت حضرت حق , به انتشار مطالب ادبی , عرفانی و تاریخی ایرانی اسلامی می پردازد و کپی برداری ازهمه مطالب آن برای عموم آزاد است

-فصل دوم / بخش سوم : جشن ازدواج مقدس

- بخش سوم : جشن ازدواج مقدس

پس از قبول پیشنهاد خواستگاری از سوی حضرت زهرا ، پیامبر بزرگ بشریت و اشرف کائنات و خلاصه هدایت  ، وخورشید آسمان نبوت و سرچشمه هدایت  شخصا دستور فراهم شدن مقدمات جشن عروسی را صادر فرمودند .

بدین ترتیب که ابتدا به حضرت علی علیه سلام فرمودند تا زره خویش را به بازار برده و آنرا بفروشد . تواریخ مبالغ مختلفی را بعنوان بهای زره ذکر کرده اند , اما نقل موثق مبلغ 480 درهم است . سپس حضرت علی مبلغ مذکور را در اختیار رسول خدا قرار دادند و ایشان هم جناب سلمان را  با پرداخت بخشی از آن پول ، مامور خرید لوازم اولیه زندگی حضرت زهرا نمودند .

کل لوازم خریداری شده مربوط به جهیزیه عبارت است از :

1- یک پیراهن سفید زنانه (لباس عروسی) .

2- یک روسری بزرگ .

3- یک عدد چادر سیاه خیبری .

4- یک تخت خواب طناب پیچی شده از لیف خرما .

5- دو عدد تشک کتانی که یکی از پشم گوسفند و دیگری از لیف خرما پر شده بود .

6- چهار بالش با روکش چرم طائف و پر شده از علف های خوش بو  .

7- یک پرده نازک پشمی .

8- یک قطعه حصیر .

9- یک عدد آسیاب دستی .

10 - یک کاسه مسی (یا طشت مسی ) .

11- یک مشک چرمی برای آوردن آب .

12 یک قدح چوبی برای خوردن شیر .

13- دو ظرف آشامیدن آب (کوزه سفالی ) .

14- آفتابه قیر اندود .

15- یک پوست جهت زیر انداز (فرش) .

16- یک عبا فطوانی .

و شاید چند شئی کوچک دیگر که کل اثاث زندگی علی علیه سلام و حضرت فاطمه سلام الله علیه را تشکیل می دهد . البته لازم به ذکر است در همان زمان اشخاصی بودند که رقم لوازم زندگی آنها از صدها هزار درهم هم بیشتر بود و از لوازم زندگی بسیار متنوع و مرغوبی برخوردار بودند و گمان نشود این لوازم زندگی مخصوص همه بوده ،و فهرست بالا حداقل لوازم یک زندگی زناشوئی بوده است . [1]

البته این وسائل ، به لوازم زندگی قبلی حضرت علی اضافه شد . و این اقلام عبارت اند از :

1- یک پوست گوسفند .

2- یک عدد بالش .

3- یک عدد مشک آب .

4- یک عدد غربال آرد (الک آرد)

مقایسه این لوازم ابتدای , با تجملات زندگی امروزه , امکان پذیر نیست . زیرا در همان زمان هم خبر از یک زندگانی فقیرانه می دهد ، چه رسد به امروز .

دلیل این صحبت ما بیان شخص عبدالرحمان عوف است . او که یکی از ثروتمندان مدینه محسوب می شد ، یک بار به خواستگاری حضرت زهرا آمد و در آنجا مدعی شد که اگر حضرت رسول با پیشنهاد او موافقت نماید و این وصلت سر بگیرد ، یکصد شتر که بارشان کتان مصری باشد را به همراه خانه ائی ببهای 10 هزار دینار , مهریه حضرت زهرا قرار خواهد داد .

پس ملاحضه می کنید که در آن عصر هم اتنخاب ثروت هم برای حضرت زهرا میسر بوده و ایشان با آگاهی از تهیدست بودن حضرت علی(ع) ، پیشنهاد ایشان را پذیرفتند و به همه خواستگاران متمول خود پاسخ منفی دادند ، و زندگی فقیرانه اما عارفانه با علی علیه سلام را به همه آنها ترجیح دادند .

و متاسفانه فقر چهره زشت خود را به این خانواده مقدس نشان داد و بارها و بارها اوقاتی پیش آمد که در خانه علی(ع) و فاطمه(ع) ، حتی یک نان خالی هم یافت نمی شد تا با آن شکم خود را سیر کنند و بعلاوه مشکلا ت فراوانی بدلایل سیاسی و اجتماعی گریبان این دو زوج الهی را فشرد ، اما آنها در برابر همه این ناملایمات صبر و رضا را سر لوح زندگی خویش قرار داداند .

بهرحال پس از تهیه مقدمات ابتدائی ، پیامبر(ص) به بلال دستور دعوت از اصحاب و یاران را داده و همه را به مسجد فرا خواندند . پس از آمدن مردم پیامبر(ص) هم به مسجد آمده و به منبر رفتند و سخنان مهمی در باره اهمیت ازدواج و همچنین در باره اهل بیت و خاندان خود بیان فرمودند و در ادامه پس از دعاهای زیادی که برای خوشیختی فاطمه(ع) و علی(ع) کردند خطبه کوتاه ذیل را ایراد فرمودند :

الهم فاجعل عترتی الهادیه من علی و فاطمه و ادامه دادند . جمع الله .........

ترجمه : خداوند قرار داده عترت و خاندان مرا هدایت شده در علی و  فاطمه . و خداوند انس و الفتی دهد و زندگانیتان را خوش و سعادتمند ا نه کند و این ازدواج را برشما مبارک گرداند و از شما نسلی بسیار بسیار پاکیزه و طیب پدید آورد . [2]

البته در کتب تاریخی مطالب زیادی در باره آمدن حضرت جبرئیل در آن شب و خبر آذین بستن بهشت به مبارکی این وصلت فرخنده  ، و بسیاری مطالب دیگر ذکر شده که ما بدلیل اختصار به آنها نمی پردازیم و به سایر جوانب این جشن مقدس را  شرح می دهیم .

از مهمترین اتفاقات آن شب دادن ولیمه (غذای جشن عروسی) توسط خود پیامبر(ص) و بادست مبارک خویش است که از اهمیت این وصلت خبر می دهد .ایشان پس از پائین آمدن از منبر به حضرت علی(ع) فرمودند علی جان برو و غذائی تهیه کن . سعد بن عباده به خدمت پیامبر آمده عرض کرد من یک گوسفند برای این جشن فرخنده تقدیم می کنم . پیامبر به بلال فرمود یک گوسفند بیاور و مقداری پول به علی(ع) داده فرمودند برو و مقداری روغن و خرما و کشک تهیه کن و مردم را به احترم فاطمه برای جشن دعوت کن .

زمان جشن فرارسید پیامبر(ص) به دختران عبد المطلب و زنان مهاجر و انصار فرمودند که مقدمات کار را فراهم کنید و همراه فاطمه به خانه علی بروید و در راه شادمانی کنید و شعرهای شاد بخوانید  اما مواظب باشید که گناهی واقع نشود و با صدای الله و اکبر فاطمه را به خانه علی(ع) ببرید . در آنشب مرکب عروس بدست جناب سلمان  بود و مردان و زنان هاشمی و انصار با صدای بلند هلهله و تکبیر می گفتند ، زنان اشعاری در مدح حضرت زهرا می خواندند . از جمله این شعر : فاطمه بهترین زنان در نسل آدم است  ،  کیست که چون او چهره ائی همچون ماه تابان داشته باشد . خداوند اورا به ازدواج جوان فاضلی چون علی در آورده که بهترین جوان روی زمین است .

در این جا لازم است که ماجرای لباس عروسی بهشتی حضرت فاطمه روایت شود . ماجرا از این  قرار بود که یک شب قبل از عروسی حضرت فاطمه ،زن فقیری به در خانه فاطمه آمد و از ایشان تقاضای پوشش و لباس نمود ، ایشان به مصداق آیه شریفه قرآن که
می فرمائید :

اگر می خواید نزد پروردگار خویش تقرب بجمئید باید از بهترین چیزهائی که دارید در راه خدا انفاق کنید .

بهترین لباس خود را که همان لباس عروسی بود به آن فقیر صدقه دادند و خود بی لباس  ماندند و نیت کردند همان لباس قدیمی خود را بپوشند ، اما از آنجائیکه هیچ قدمی در راه تقرب به خدا بدون پاداش نمی ماند ، خداوند هم یکی از بهترین لباسهای بهشتی را توسط ملائکه برای ایشان هدیه فرستادند ، و این لباس بقدری زیبا بود که در شب عروسی همه مردان وزنان شیفته این لباس شده بودند .

او توکل را از پدر بزرگوار خویش آموخته بودند و بدون حتی لحظه ای تامل تنها لباس مناسب خود را به فقیر بخشید و بدون هیچ توقعی خود را  برای پوشیدن لباس کهنه آماده کردند ، این عمل برای یک نوعروس بسیار دشوار و سخت است ، شما خودتان فرض کنید چگونه عروسی می تواند لباس عروسی خود را بدون مقدمه به دیگری ببخشد و یقین داشته باشد که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد .

 اما هیچ کوششی برای رضای خدا بی پاسخ نمی ماند و ازاینرو آوردن لباس بهشتی پاداش دنیوی این عمل بود و البته پاداش آخروی بسیار برتر و والا تر از این پاداش دنیوی می باشد .

در باره زیبائی حضرت زهرا سخن کمتر گفته شده اما این موضوع نیاز به اثبات ندارد ، چرا که  اجداد فاطمه (ع)  همه زیبا روی بودند ابتدا جد پیامبر مردی زیبا روی و بلند قد بنام هاشم بوده و پدر بزرگ او جناب عبداا... هم از نظر زیبائی همتا نداشت و خود شخص رسول هم چهره ای زیباداشتند و همه این زیبایی ها به بعلاوه عصاره میوه بهشتی که در طینت این بانوی معظم تاثیر بسزائی داشت ، به حضرت زهرا(ع) رسید و بانوی اول عالم که در همه کمالات بی همتاست . از نظر زیبایی در شب عروسی به اوج رسیده بودند .                                                                     

 باری ، درآن شب مبارک بدستور حضرت رسول غذای زیادی طپخ شد ، اما هجوم بیشتر اهالی مدینه باعث شد تا برخی از اصحاب گمان برند که ممکن است غذا به همه نرسد ! اما حضرت رسول شخصا با دست مبارک اقدام به کشیدن غذا برای مهمانان کرد و اصرار در پذیرائی از مهمانان بدست خودشان داشتند و از برکت دست مبارک ایشان هرگز غذا کم نیامد و این معجزه ایی بود الهی که مشابه آن بدست حضرت مسیح(ع) در تقسیم نان وماهی بین مردم پیرو ایشان بوجود آمد .

 این افتخار بزرگی محسوب می شود که رسول خدا در شب مهمانی جشن عروسی برای علی (ع) به پا خواسته و با دست مبارک خویش از مدعوین پذیرائی نموده اند . و این سعادت برای هیچ کس روی نداده و علی(ع) در این فضیلت مانند اغلب فضائل ، یگانه و بی همتاست .

پس از صرف شام مدعوین جشن را ترک گفته و مسجد خالی شد . پیامبر(ص) ام سلمه را خواست و دستوراتی به ایشان فرمود ، سپس زنان حضرت زهرا  را تا منزل علی علیه سلام همراهی کردند. پیامبر (ص) وارد منزل داماد شد ظرف آبی خواست آیاتی از قرآن را خواندند و به آن کاسه دمیدند و سپس دستوردادند تا علی(ع) و فاطمه(ع) از آن آب بنوشند و با باقی آن وضو گرفتند و مختصری هم به سر عروس و داماد پاشیدند آنگاه صدای ایشان به تضرع و دعا به درگاه حضرت احدیت بلند شد ایشان دعاهای زیادی کردند و فرمودند :

بارالهابه اینان برکت ده  .. . .  و براینان برکت ده . . . . . و به نسل ایشان برکت ده .

هنگام خروج پیامبر(ص) از منزل , حضرت زهرا بشدت شروع به گریستن نمودند . این نخستین باری بود که بانوی دو عالم از پدرش جدا می شد .

پیامبر ایشان را با این کلمات تسلی دادند و فرمودند :

تو را نزد نیرومند ترین مردم در ایمان و بهترین شان در دانش و برترینشان در اخلاق و بلند ترینشان در روح به ( یعنی علی(ع))  و دیعت نهاده ام نگران مباش .

آنگاه پیامبر(ص) زوجین را دست به دست دادن و سفارش حضرت زهرا (ع)را به علی(ع) کردند و فرمودند :

علی جان به مانندفاطمه  , همسری  برای تو پیدا نمی شود.

 و به حضرت زهرا فرمودند :

و فاطمه جان برای تو نیز همتا هم شأنی بسان علی خداوند نیافریده . دخترم به سخن مردم گوش مده و از فقر همسرت نگران مباش . که اگر فقر برای دیگران مایه سرشکستگی باشد برای پیامبر(ص) فخر است .

ای علی آماده باش با همسرت بنرمی و لطافت رفتار کنی , فاطمه پاره تن من است هرکس فاطمه را خشمگین سازد , مرا خشمگین ساخته و هرکس مرا به خشم آورد , خدای تعالی را به خشم آورده .

علی جان , بپرهیز از ناراحتی فاطمه که خدا به خشم او خشمگین می شود و به رضای او راضی است .

و پیامبر(ص) از این دست سفارشات بسیار فرمودند و حاضرین مجلس از پیامبر (ص)،  تا کنون این چنین ندیده بودند و این چنین فرمایشاتی  در باره فاطمه(ع) از ایشان نشنیده بودند . هرچند که بعدها پیامبر(ص) به بهانه های مختلف بارها شأن والا و مقام عالی حضرت فاطمه(ع) را به همه اهل مدینه گوشزد کرده بودند .

صبح روز بعد پیامبر اولین مهمان خانه مقدس علی (ع) و فاطمه (ع) بودند و با دست خویش برای ایندو زوج الهی شیر آوردند .

ایشان جامی از آن شیر را به فاطمه داده فرمودند :

بنوش پدرت فدای تو باد (اشربی فداک ابن عمک ) و جامی دیگر به علی(ع) داده و فرمود بنوش پسر عمو فدای تو شود . (اشرب فداک ابن عمک ) و به آندو فرمودند افرین به دو دریائی که به هم برخوردند و اتصال یافتند و به دو ستاره ای که قرین هم گشتند . ( محبا ببحرین یلتقان و بنجمین یقترنان) .[3]

سپس رو به فاطمه کرد و فرمود ند : عزیزم همسرت را چگونه یافتی ؟

حضرت زهرا فرمود : پدر خداوند بهترین مردان را نصیب من کرده است . [4]

به رسم آن زمان ، از سوی مهاجرین و انصار هدایای زیادی برای آن دو اختر تابناک آسمان بشریت آوردند که آنها اکثر این هدایا را در راه خدا صدقه دادند و چند غلام وکنیز را خریده و در راه خدا آزاد کردند .

این حرکت سر سلسه اهل بیت پیامبر(ص)  معلوم می دارد که آنها معتقد به رسوم زشت برده داری نبوده اند و همه امامان معصوم که از ذریه علی(ع) و فاطمه(ع) بوده اند هم به همین سیره رفتار کردند و بنا به هر مناسبت تعدادی غلام و کنیز را می خریدند و در راه خدا آزاد می کردنددر اینجا لازم است تا شرح کوتاهی ازعلل رفتار  پیامبر(ص) ارائه دهیم . صرف نظر از خویشاوندی حضرت رسول با علی (ع) و فاطمه (ع) چند نکته جای تامل دارد . هرچند که پیامبر(ص) رسول خداونداست و قداستی ذاتی و تکوینی و تشریحی دارند  , اما در سال دوم هجرت این ابهت ذاتی پیامبر(ص) بود که مسلمانان را در کنار هم جمع می کرد . حال با این اوضاع شیوه عملکرد پیامبر(ص) از چه چیز حکایت می کند ؟

- چرا پیامبر برای انجام این کارها شخصا قدم پیش می گذارند . در صورتی که اصحاب و یاران جان بر کف ایشان که برای انجام هر کار آماده بودند را بجای خود بکار نگرفتند ؟

- چرا بجای دعوت از حضرت علی (ع) و فاطمه (ع) برای آمدن خدمت پیامبر(ص) ، خود ایشان بدیدن عروس و داماد می روند ؟

عملکرد پیامبر(ص)  زمانی بیشتر جلوه می کند که فرامو ش نکنیم  ، مردم آن زمان داشتن دختر را ننگ می دانسته اند چه رسد به تکریم و احترام آنها آنهم تا بدین حد و اندازه  ! ! !

از این گذشته دو دختر دیگر حضرت رسول هم که با عثمان بن عفان ازدواج کردند ، هیچ یک از این الطاف را از پیامبر(ص) ندیدند و تاریخ ولادت و حتی زمان ازدواج آنها را کسی ضبط و  ثبت نکرده است چه رسد به انجام آن مراسم باشکوه خواستگاری و جشن ازدواج آن هم در مسجد .

- گرچه همه این دختران متعلق به حضرت خدیجه بوده اند و هیچ فرقی از نظر نسب با یکدیگر ندارند . چرا این دختر حضرت رسول و خدیجه ، این قدر مورد توجه پیامبر(ص)  بوده اند ؟

تنها دلیلی که می توان , این همه تکریم واحترم از سوی رسول الله را توجیح کرد ، توجه به طرفین ازدواج و قداست ذاتی حضرت فاطمه(ع) و علی مرتضی(ع) است . یعنی هم عروس وهم داماد طرف این وصلت ، ویژگی های بسیار منحصر به فردی دارند که ما قبلا مختصری در باره آن شرح دادیم ، در حقیقت ارزش های وجودی این دو گل آفرینش پیامبر(ص) را واداشته تا اینچنین عظیم و والا به آندو احترام و تکریم نماید .

و درحقیقت اصرار بیش از اندازه پیامبر(ص) ، در تکریم این زوج مقدس ، برای شناساندن مقام والا و ارجمند خانواده ولایت و نبوت به مردم و مسلمانان است .

البته فراموش نکنیم که اولا همه فرمایشات پیامبر وحی الهی ست و هیچ فعلی از رسول الله صادر نمی شود الا اینکه دستور و خواست خداوند است و در ابتدا هم ملاحضه نمودید که فرمان این وصلت از طرف حضرت باری تعالی صادر گردیده و پیامبر(ص) به فرمان خداوند دخترش به عقد حضرت علی(ع) در آورد . با توجه به این چند نکته و ثمره این ازدواج در آینده اهمیت وصلت بیشتر آشکار می شود .

با توجه به سرنوشت پر از بلا , مصائب و مشکلات بسیار زیادی که برای آنها پیش آمد  و عمر کوتاه این وصلت که تنها 10 سال بطول انجامید . علت الطاف پیامبر(ص)  بیشتر مشخص می شود .

1- اما حقیقتا ازدواجی که توسط خداوند و فرشته وحی طرفین آن تعیین شده باشد .

2- عروس ، دختر خاتم الانبیا و فرزندیست که نطفهای بهشتی دارد ، و در حالت جنینی با مادرش سخن می گوید .

3- داماد ، پسر عموی پیامبر آخر الزمان ،  اولین مسلمان ، اولین مومن و از اصحاب بسیار بزرگ پیامبر(ص) و دلاوری بی همت در اسلام است .

4- لباس عروس از بهشت آمده .

5- جشن عروسی برای اولین بار در خانه خدا ، مسجد برگذار شده است .

6- میزبان رسول خدا ، اشرف الانبیا و المرسلین است و شخصا از میهمانان پذیرائی
می کند .

7- میهمانان این محفل ، فرشتگان و از اولین مسلمانان و مومنین و اصحاب خاص رسول الله اند  .

-آیا چنین مراسمی مقدس نیست  ؟

بدلیل حجم بسیار زیاد مطالب موجود در باره زندگی پر فراز و نشیب حضرت علی(ع) و فاطمه علیه سلام ، متاسفانه نمی توانیم به ذکر همه جزئیات آن بپردازیم .

از این رو تنها به شرح مختصری از این خانواده الهی می پردازیم . روزهای نخست زندگی اهل بیت پیامبر(ص) بسیار شیرین اما کوتاه بود ، و خیلی زود فقر چهره زشت خود را به آنها نشان داد . آنها در خانه محقر علی علیه سلام زندگی را آغاز کردند , اما پس از مدتی و بدلیل دور بودن منزل فاطمه(ع) از مسجد پیامبر(ص) و منزل ایشان ، به همان منطقه آمده و خانه ای نزدیک پیامبر(ص) که از آن دری به مسجد باز می شد اجاره نمودند .

منزل آنها ازیک حیاط کوچک با درب یک لنگه ائی وچند اطاق کوچک که تنها کف یک اطاق مفروش بود و کف باقی اطاق ها با شن نرم پوشیده شده بود ، تشکیل می شد . و با گرمای ایمان به خدا ورسولش گرم می شد .

آنها وظایف را بین خود تقسیم کرده بودند . حضرت زهرا علیه سلام کار آردکردن گندم و پخت نان را بعلاوه امور منزل بعهده داشت و علی علیه سلام در مزارع به کار کشاورزی مشغول بودند و همچنین ، امور محوله از سوی پیامبر(ص) را  انجام می دادند.

مهمترین کاری که در این خانه صورت می گرفت عبادت خداوند و تقدیس او بود . زمانی که حضرت زهرا در محراب دعا می ایستاد ، نوری از زمین به آسمان می تابید که همتانداشت . و خانه علی در شب همچون خورشیدی از زمین به آسمان طلوع می کرد .

ذکر شبانه حضرت زهرا(ع) وعلی(ع) شهره عام و خاص بود . به روایتهای بیشمار از اصحاب نزدیک به علی(ع) نقل شده ، که ایشان درشبانه روز بیش از صد رکعت نماز می خواندند و دعاهای بسیار زیبائی از ایشان بجا مانده که دارای مضامین بسیار بلند و دقیقی است و حکایت از قرب معنوی سراینده آن دارد. از مهمترین این دعاها  می توان به دعای کمیل . مناجات خمسه عشر مجموع پنج مناجات بسیار عالی . و دعاهائی که در کتاب ارزشمند نهج البلاغه موجود است  اشاره کرد .

ازحضرت زهرا هم همچنین دعاهای زیادی با مضامین والا نقل شده که مشهور ترین آنها ذکر تسبیحات حضرت زهراست که معمولا پس از ادای فریضه واجب گفته می شود . این ذکر از 34 الله اکبر 33 الحمدلله و 33 سبحان الله  که مجموعا یکصد بار ذکر نام خداست تشکیل می شود و ذکر آن پس از هر نماز واجب بسیار ارزشمند و مفید به فایده بوده از ثواب زیادی برخوردار است .

به خواست و اراده خداوند در شب پانزده ام ماه مبارک رمضان سال سوم از هجرت اولین مولود مبارک این پیوند مقدس قدم به عرصه دنیا نهاد و دیده به جهان گشود .[5]

پیامبر گرامی اسلام او را حسن نامیدند . شیخ صدوق رحمة الله علیه در کتاب گرانسنگ علل الشرایع می نویسد :  وقتی حسن علیه سلام متولد گردید رسول خدا به مناسبتی از مدینه خارج شده بودند . پس از ولادت نوزاد حضرت زهرا به حضرت علی فرمودند برای این مولود نامی انتخاب نمی کنی ؟

حضرت علی فرمودند : من در این کار بر رسول خدا پیشی نخواهم گرفت .

چند روز بعد رسول خدا از سفر بازگشته و به منزل حضرت زهرا سلام الله علیه آمدند . نوزاد را در پارچه ائی زرد پیچیده به حضور رسول الله آوردند . ایشان با دیدن نوزاد فرمودند مگر شمارا از پیچیدن نوزاد در پارچه زرد منع نکرده بودم ؟ سپس دستور فرمودند تا پارچه سفیدی حاضر کردند و نوزاد را در این پارچه پیچیدند .

امروزه بیماری زردی یا یرقان و ارتباط آن با رنگ زرد شناخته شده و برای بهبودی نوزاد را در معرض نور سفید لامپ مهتابی به مدت طولانی قرار میدهند. اما علم الهی رسول الله در هزارو چهارصد سال پیش این موضوع را می دانستند .

سپس در گوش راست نوزاد  اذان و در گوش چپ او اقامه گفتند و او را حسن نامیدند که به معنی حسن فراوان است . [6]

البته القاب حضرت امام حسن عبارتند از 1- کریم اهل بیت 2- السید 3- الزکی
4- المجتبی 5- الزاهد

ایشان شبیه ترین مردم تا آن زمان به رسولخدا از نظر خلق و خو بودند . از جود و بخشندگی ایشان روایت های بسیاری نقل شده است . مرویست که او در طول حیات خویش سه بار تمام دارائی خود را در راه خدا صدقه دادند . هیچ سائلی از درب منزل ایشان نا امید خارج نمی شد و آنچنان بخشش می دید که بی نیاز می شد . در مهارت های جنگی بی نظیر بودند و در شجاعت به پدر بزرگ وارشان علی(ع) شباهت داشتند.


 

در اینجا مطابق قرار به چند فضیلت دیگر از فضائل حضرت علی علیه سلام اشاره میکنیم .

* هشتمین   فضیلتی که باید در این طومار آورده شود انتخاب شدن برای همسری فاطمه زهراست که توسط خداوند انجام شده و حضرت جبرئیل این خبر را آورده است و خود رسول الله است که آنها را به عقد و ازدواج یکدیگر در آورده است و این سعادت برای کسی روی نداده است و علی علیه سلام در این مقام یگانه هستند . *

 

* نهمین  فضیلتی که باید در این طومار آورده شود مقام رفیع دامادی رسول الله است  که برای علی علیه سلام صورت گرفته است *

 

* د همین فضیلتی که باید برای حضرت علی ذکر کرد این است که مهماندار مجلس عروسی وی شخص رسول الله است و با دستان مبارک خویش برای مهمانان غذا می کشد و از آنها شخصا پذیرائی میکنند و این سعادت بزرگیست و تنها برای علی علیه سلام روی داده است*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 




[1] - کتاب الزهرا محسن امین صفحه 137

[2] - در مکتب فاطمه دکتر علی قائمی صفحه 111    2- همین منبع صفحه 112

 

[3] - در مکتب فاطمه دکتر علی قائمی صفحه 114

[4] - ابن شهر آشوب مناقب صفحه112


[5] - زندگانی چهارده معصوم علیه سلام حسن عماد زاده صفحه 2592

[6] - عتبات مقدسه ترجمه علی چراغی صفحه141

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد